ΟΙ ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ

Πήγαινε κάτω

ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ Empty ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ

Δημοσίευση από Admin Παρ Οκτ 01, 2010 3:47 pm

Καθώς το φόρουμ αυτό απευθύνεται σε παιδιά, σκεφτήκαμε να δημοσιεύσουμε μερικές οδηγίες σε όσο πιο απλή γλώσσα γίνεται, ώστε να τα βοηθήσουμε να το χρησιμοποιούν...

Ξεκινάμε με το θέμα της επίσκεψης σε διάφορους χώρους του φόρουμ. Πώς δηλαδή μπορείτε να δείτε όλα όσα αυτό περιλαμβάνει.

Για το σκοπό αυτό σας παρακαλούμε να σκεφθείτε μια πολυκατοικία!!! Ναι, ένα φόρουμ μοιάζει με μια πολυκατοικία! Αποτελείται δηλαδή από πολλούς ορόφους και κάθε όροφος από διαμερίσματα. Αλλά και κάθε διαμέρισμα έχει διάφορα δωμάτια. Έτσι είναι και το φόρουμ!

ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

Θα σας αποκαλύψουμε μάλιστα ότι το φόρουμ έχει και υπόγεια... Εκεί όμως μπαίνει μόνο ο διαχειριστής. Γιατί το φόρουμ έχει και διαχειριστή, όπως κάθε αληθινή πολυκατοικία. Ονομάζεται και admin, δηλαδή διαχειριστής στα αγγλικά.

ΟΙ ΟΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

Μπαίνοντας κανείς σε μια πολυκατοικία, μπορεί να πάρει το ασανσέρ και να επισκεφθεί τους διάφορους ορόφους του. Στο φόρουμ μπορεί κανείς να κάνει το ίδιο πηγαίνοντας στο ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ. Στο δικό μας φόρουμ μπορεί κανείς πολύ εύκολα να βρεθεί στο ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ αν κάνει κλικ με το ποντικάκι του στο φάρο που αναβοσβήνει στο πάνω και αριστερό μέρος όλων των σελίδων. ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ 54532110


Πηγαίνετε λοιπόν στο επάνω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ πάνω στο φάρο, για να δείτε εκεί όλη την πολυκατοικία που λέγεται φόρουμ.

Θα χρειαστεί να κατεβείτε μέχρι κάτω στη σελίδα αυτή του ΕΥΡΕΤΗΡΙΟΥ για να δείτε όλους τους ορόφους.

Ο πρώτος όροφος λέγεται ΦΑΡΟΔΕΙΚΤΕΣ.

Ο επόμενος ΦΑΡΟΣ.

Ακολουθεί ένας όροφος που λέγεται ΛΕΣΧΗ ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΩΝ.

(Σύντομα τον όροφο αυτό θα μπορούν να τον βλέπουν μόνο τα μέλη του φόρουμ. Και με την ευκαιρία αυτή θα σας πούμε ότι ένα φόρουμ έχει χώρους που μπορούν να βλέπουν μόνο τα μέλη του και χώρους που μπορεί να δει και ένας απλός επισκέπτης.

Θυμίζουμε ότι έχει και χώρους που βλέπει μόνο ο διαχειριστής (δηλαδή ο admin) αλλά και χώρους που βλέπουν μόνο τα μέλη διαφόρων ομάδων. Το ποιος βλέπει και τι βλέπει το ρυθμίζει ο διαχειριστής.)

Τελευταίος όροφος του φόρουμ (προς το παρόν - αργότερα μπορεί να "κτίσουμε" και άλλους ορόφους) είναι οι ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, όπου θα βρίσκετε βοήθεια για όλα τα θέματα που σας απασχολούν σχετικά με τη χρήση του φόρουμ.

ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

Κάθε όροφος αποτελείται από διάφορα διαμερίσματα. Μπορείτε να τα δείτε και αυτά στο ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ (μέσα στο κουτάκι του κάθε ορόφου) αλλά και να επισκεφθείτε όποιο διαμέρισμα θέλετε. (πχ το διαμέρισμα της HELMEPA)Το κλειδί είναι το ποντικάκι σας. Αρκεί να κάνετε ένα κλικ στον τίτλο του κάθε "διαμερίσματος".

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Όπως τα αληθινά διαμερίσματα έτσι και τα διαμερίσματα του φόρουμ αποτελούνται από διάφορα ... δωμάτια! Στη γλώσσα του φόρουμ τα δωμάτια λέγονται θέματα ή τόπικ. Σε κάθε τέτοιο δωμάτιο σας περιμένει και μία συζήτηση για να λάβετε μέρος. Να διαβάσετε τι έγραψαν οι άλλοι αλλά και να απαντήσετε κι εσείς. Αυτό ακριβώς μάλιστα σημαίνει και φόρουμ. Χώρος που μαζεύονται διάφοροι άνθρωποι και συζητούν ο ένας με τον άλλο θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Η λέξη φόρουμ είναι λατινική, η αντίστοιχη ελληνική είναι "αγορά" και θα μάθουμε στην Ιστορία πως τέτοιες αγορές συζητήσεων συνηθίζονταν πολύ στην αρχαία Ελλάδα. Δυστυχώς στην εποχή μας ξεχάστηκε η λέξη "αγορά" και χρησιμοποιούμε τον ξενικό όρο φόρουμ.
Δωμάτια στο φόρουμ μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς. Αρκεί να έχετε ένα ωραίο θέμα για συζήτηση. Και να φροντίσετε να το φτιάξετε στο σωστό όροφο και στο σωστό διαμέρισμα. Αν θέλετε δηλαδή να κουβεντιάσετε κάτι σχετικό με τη Helmepa, θα φτιάξετε δωμάτιο στο δικό της διαμέρισμα και στον όροφο ΦΑΡΟΣ.
ΣΕΛΙΔΕΣ
Όταν ένα δωμάτιο γεμίσει με πολλές απαντήσεις τότε αυτόματα προστίθεται νέα σελίδα. Σκεφθείτε πώς είναι να ξεφυλλίζεται ένα βιβλίο και θα καταλάβετε τι είναι αυτές οι σελίδες. Μερικά θέματα λοιπόν αποτελούνται από μία μόνο σελίδα και άλλα από δύο ή και περισσότερες. Εξαρτάται πάντα από το πόσες απαντήσεις θα δώσουμε...
Τις σελίδες του κάθε θέματος τις βλέπουμε στο πάνω και δεξιό μέρος, σημειωμένες με αριθμούς μέσα σε κουτάκια. Ή και κάτω δεξιά.
Επειδή εμείς ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή, δεν υπάρχουν πολλές σελίδες στα θέματά μας. Για να δείτε όμως στην πράξη τι σημαίνει "σελίδες" κάντε κλικ εδώ
για να επισκεφθείτε ένα άλλο μαθητικό φόρουμ, παρόμοιο με το δικό μας. Πρόκειται για κατάλογο βιβλίων δανειστικής βιβλιοθήκης και θα βρείτε εκεί πολλές σελίδες αλλά και πολλά βιβλία για παιδιά!

Αν θέλετε απλά να πάτε στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στο > που υπάρχει μετά από τα κουτάκια με τους αριθμούς. Και αντίστοιχα πατήστε το < αν θέλετε να πάτε στην προηγούμενη σελίδα.

Προσοχή... ίδια σηματάκια υπάρχουν και στο αριστερό μέρος, δηλαδή > και <. Αυτά όμως αν βάλετε επάνω το ποντίκι σας θα δείτε ότι χρησιμεύουν για να δείτε το προηγούμενο ή το επόμενο θέμα, δηλαδή για να αλλάξετε δωμάτιο... Γενικά, βάζοντας το ποντίκι σας επάνω σε διάφορα σύμβολα και επιγραφές του φόρουμ, εμφανίζονται ενημερωτικές ταμπελίτσες. Μπορείτε να το κάνετε για να μάθετε και άλλα μυστικά για τη χρήση του φόρουμ, γιατί όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο να σας τα γράψουμε όλα εδώ.

Εξάλλου αυτή είναι σήμερα και η φιλοσοφία των υπολογιστών και του διαδικτύου, να μπορεί ο καθένας ψάχνοντας να βρίσκει αυτό που θέλει. Αρκεί να έχετε λοιπόν όρεξη για ψάξιμο και όλα θα τα μάθετε!

Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης