ΟΙ ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

2 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από Admin Παρ Δεκ 17, 2010 2:54 pm

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ 687538qge9bb4s5mpv9
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Απ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από Admin Παρ Δεκ 17, 2010 2:55 pm

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ 89431499
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Απ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από Admin Παρ Δεκ 17, 2010 2:58 pm

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ 26822416

Με αφορμή αυτή την κάρτα, από την Πολωνία, που βλέπουμε τον άγιο Βασίλη, όπως εμείς τον λέμε, με ρούχα μπλε και όχι τα παραδοσιακά που γνωρίζουμε, τα κόκκινα, είναι ευκαιρία να προβληματιστούμε. Τι ρούχα τελικά φορούσε ο άγιος Βασίλης;

Ή ακόμη και ποιος ήταν πραγματικά ο άγιος Βασίλης; Είναι το πρόσωπο που βλέπουμε αυτές τις μέρες με έλκηθρο και ταράνδους να φτάνει από τον παγωμένο Βορρά; Και να μπαίνει στις στέγες των σπιτιών μας;

Η αλήθεια λοιπόν είναι πως στο θέμα αυτό έχουμε κάπως μπερδέψει τον αληθινό άγιο της εκκλησίας μας με την απεικόνιση ενός αγίου άλλης εκκλησίας... Ή μάλλον με πολλούς αγίους και ιερά πρόσωπα όχι μόνο άλλων εκκλησιών αλλά και άλλων θρησκειών!

Περισσότερα για το ζήτημα αυτό μπορεί κανείς να διαβάσει ΕΔΩ (στη Βικιπαίδεια).

Εκεί και θα διαβάσετε πώς επικράτησε να απεικονίζουμε τον Άγιο Βασίλη με κόκκινη ενδυμασία.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Απ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από Admin Παρ Δεκ 17, 2010 3:12 pm

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Ny20050130

Να ένας ακόμη άγιος Βασίλης με μπλε τελείως στολή.

Και να θυμίσω εδώ την παροιμία:

"Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά."

Και ίδια να πω ότι ούτε το χρώμα των ρούχων κάνει τον αϊ - Βασίλη!

Σημειώνω ότι η κάρτα αυτή είναι από τη Ρωσία.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Απ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από Admin Παρ Δεκ 17, 2010 3:19 pm

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Hny0493

Να όμως και ένας άγιος Βασίλης με πράσινα ρούχα. Κι αυτός από ρώσικη κάρτα.

Τώρα λοιπόν που τον έχουμε με τρεις διαφορετικές χρωματικές εκδοχές, ίσως πρέπει να προσέξουμε και άλλες διαφορές στον τρόπο που απεικονίζουμε τον άγιο Βασίλη αλλά και ομοιότητες...
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Απ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από Admin Παρ Δεκ 17, 2010 3:45 pm

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Megasvasileiosskripou

Ώρα πια να γνωρίσουμε και πως απεικονίζεται στη θρησκεία μας, την ορθοδοξία, ο Άγιος Βασίλης.

Αλλά και να διαβάσουμε κάποια πράγματα για την αληθινή του ταυτότητα και τη ζωή του:

Ο Άγιος Βασίλειος, γεννημένος το 330μ.Χ. στη Νεοκαισάρεια του Πόντου από γονείς ευγενείς με δυνατό χριστιανικό φρόνημα, έμελλε να γίνει Μέγας πνευματικός διδάσκαλος και κορυφαίος θεολόγος και Πατέρας της Εκκλησίας, αφού η χριστιανική του ανατροφή και η πνευματική του πορεία τον οδήγησαν στην Θεία θεωρία του Αγίου Ευαγγελίου, και στην αυστηρή ασκητική ζωή, παράλληλα με το ποιμαντικό, παιδαγωγικό και φιλανθρωπικό του έργο.

Ο πατέρας του Βασίλειος ήταν καθηγητής ρητορικής στη Νεοκαισάρεια και η μητέρα του Εμμέλεια απόγονος οικογένειας Ρωμαίων αξιωματούχων. Στην οικογένεια εκτός από το Βασίλειο υπήρχαν άλλα οκτώ παιδιά. Μεταξύ αυτών, ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης, ο Όσιος Ναυκράτιος ασκητής και θαυματουργός, η Οσία Μακρίνα και ο Άγιος Πέτρος, Επίσκοπος Σεβαστείας.

Τα πρώτα γράμματα, τού τα δίδαξε ο πατέρας του. Συνέχισε τις σπουδές του στην Καισαρεία της Καππαδοκίας, στην Κωνσταντινούπολη και στην Αθήνα. Εκεί σπούδασε γεωμετρία, αστρονομία, φιλοσοφία, ιατρική, ρητορική και γραμματική. Οι σπουδές του διήρκησαν τεσσεράμισι χρόνια.

Η ασκητική του ζωή ξεκίνησε ήδη από τα χρόνια όπου φοιτούσε στην Αθήνα. Ο σοφός δάσκαλος του Εύβουλος εντυπωσιασμένος από την αυστηρή νηστεία, του Άγίου, και μετά την παραίνεση του, λέγεται ότι έγινε Χριστιανός.

Συμφοιτητές του ήταν και δύο νέοι που έμελλε να διαδραματίσουν σπουδαίο ρόλο στην ιστορία. Ο ένας, ο Άγιος και Μέγας Πατέρας της Εκκλησίας ο Θεολόγος Γρηγόριος και ο άλλος ο Ιουλιανός ο Παραβάτης. Κατά την διάρκεια αυτών των ετών, ο Άγιος Βασίλειος και ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος ανέπτυξαν μεγάλη και ισχυρή φιλία. Ταυτόχρονα με τις σπουδές τους, είχαν ιεραποστολική δράση. Διοργάνωναν χριστιανικές συγκεντρώσεις, στις οποίες ανέλυαν θρησκευτικά ζητήματα. Ίδρυσαν επίσης και τον πρώτο φοιτητικό χριστιανικό σύλλογο.

Επέστρεψε στην Καισαρεία το καλοκαίρι του 356μ.Χ. και συνεχίζοντας την παράδοση του πατέρα του, έγινε καθηγητής της ρητορικής. Το 358 μ.Χ. επηρεασμένος από το θάνατο του αδερφού του μοναχού Ναυκρατίου, καθώς και με την παρότρυνση της αδερφής του Μακρίνας, βαπτίζεται Χριστιανός, και αποφασίζει να αφιερώσει τον εαυτό του στην ασκητική πολιτεία.

Αποσύρθηκε λοιπόν σε ένα κτήμα της οικογενείας του στον Πόντο. Χαρακτηριστικό της μεγαλοψυχίας του είναι, ότι μετά την βάπτιση του δώρισε στους φτωχούς και στην εκκλησία το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του.

Το φθινόπωρο του ίδιου έτους ξεκινά ένα οδοιπορικό σε γνωστά κέντρα ασκητισμού της Ανατολής, Αίγυπτο, Παλαιστίνη, Συρία και Μεσοποταμία, επιθυμώντας να συναντήσει πολλούς ασκητές και μοναχούς για να γνωρίσει τον τρόπο ζωής τους. Όταν γύρισε στο Πόντο από το ταξίδι αυτό, μοίρασε και την υπόλοιπη περιουσία του και αποσύρθηκε στο κτήμα του επιθυμώντας να ζήσει πλέον ως μοναχός.

Εκεί έγραψε τους: «Κανονισμούς δια τον Μοναχικόν βίον», κανόνες που ρυθμίζουν την ζωή στα μοναστήρια μέχρι τις μέρες μας. Με την υψηλή του κατάρτιση στην Ορθόδοξη Πίστη και τον ασκητικό, θαυμαστό του βίο, η φήμη του Αγίου Βασιλείου εξαπλώθηκε με τον καιρό σε όλη την Καππαδοκία.

Έτσι και ο Μητροπολίτης της Καισαρείας Ευσέβιος πραγματοποιώντας την Θεία Βούληση αλλά και αυτή των χριστιανών της περιοχής, χειροτόνησε το 364 μ.Χ. τον Άγιο Βασίλειο πρεσβύτερο. Το 370 μ.Χ., μετά τον θάνατο του Ευσεβίου και σε ηλικία 41 ετών, τον διαδέχθηκε ο Άγιος Βασίλειος στην επισκοπική έδρα, με τη συνδρομή τού Ευσεβίου επισκόπου Σαμοσάτων και του Γρηγορίου επισκόπου Ναζιανζού.

Επίσκοπος πλέον, ο Άγιος Βασίλειος αντιμετώπισε την προσπάθεια του Αυτοκράτορα Ουάλη να επιβάλει τον Ομοιανισμό (ρεύμα του Αρειανισμού), επικοινωνώντας μέσω επιστολών με τον Μέγα Αθανάσιο, Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τον Πάπα Ρώμης Δάμασο. Στον τόπο του ,στην περιφέρεια της δικής του ποιμαντικής ευθύνης είχε να αντιμετωπίσει την έντονη παρουσία του αρειανικού στοιχείου και άλλων κακοδοξιών. Από τις επιστολές του φαίνονται οι προσπάθειες που κατέβαλε για την καταπολέμηση της σιμωνίας των επισκόπων, για την ανάδειξη άξιων κληρικών στο ιερατείο, καθώς και για την πιστή εφαρμογή των ιερών κανόνων από όλους τους πιστούς και φανερώνεται επίσης η ποιμαντική φροντίδα στα αποκομμένα και περιθωριοποιημένα μέλη της Εκκλησίας.

Στην οικουμενική Εκκλησία ο Μέγας Βασίλειος ουσιαστικά αναλαμβάνει τα πνευματικά ηνία από το Μέγα Αθανάσιο, ο οποίος γηραιός πλέον, αποσύρεται από την ενεργό δράση. Εργάζεται συνεχώς για την επικράτηση των ορθόδοξων χριστιανικών αρχών και υπερασπίζεται με σθένος το δογματικό προσανατολισμό της Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας.

Ο Άγιος Βασίλειος, βοηθούσε πάντοτε τους αδικημένους και κουρασμένους, τους πεινασμένους και τους αρρώστους, ανεξάρτητα από το γένος, τη φυλή και το θρήσκευμα.

Έτσι το όραμά του το έκανε πραγματικότητα ιδρύοντας ένα πρότυπο και για τις μέρες μας κοινωνικό και φιλανθρωπικό σύστημα, τη «Βασιλειάδα». Ένα ίδρυμα που λειτουργούσε νοσοκομείο, ορφανοτροφείο, γηροκομείο και ξενώνας για την φροντίδα και ιατρική περίθαλψη των φτωχών αρρώστων και ξένων. Τις υπηρεσίες του τις πρόσφερε το ίδρυμα δωρεάν σε όποιον τις είχε ανάγκη. Το προσωπικό του ιδρύματος αυτού ήταν εθελοντές που προσφέρανε την εργασία για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Ήταν ένα πρότυπο και σε άλλες επισκοπές και στους πλουσίους ένα μάθημα να διαθέτουν τον πλούτο τους με ένα αληθινά χριστιανικό τρόπο. Πραγματικά είναι άξιο θαυμασμού η έμπνευση που είχε ο Άγιος Βασίλειος ,τον 4ο αιώνα μ.Χ. να ιδρύσει και να λειτουργήσει ένα τέτοιο ίδρυμα – πρότυπο.

Καταπονημένος από την μεγάλη δράση που ανέπτυξε σε τόσους πολλούς τομείς ,εναντίον των διαφόρων κακοδοξιών και ειδικά της αιρέσεως του Αρειανισμού, μη διστάζοντας πολλές φορές να αντιταχθεί με την εκάστοτε πολιτική εξουσία, με όπλα του την πίστη και την προσευχή, με τα κηρύγματα και τους λόγους του, με τα πολλά ασκητικά και παιδαγωγικά συγγράμματα, καθώς και την ασκητική ζωή του ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας παραδίδει το πνεύμα στο Θεό την 1η Ιανουαρίου του 379 μ.Χ. σε ηλικία 49 ετών.

Ο θάνατός του βυθίζει στο πένθος όχι μόνο το ποίμνιό του αλλά και όλο το χριστιανικό κόσμο της Ανατολής. Στην κηδεία του συμμετέχει και ένα πλήθος ανομοιογενές από άποψη θρησκευτικής και εθνικής διαφοροποιήσεως. Το υψηλής σημασίας θεολογικό και δογματικό του έργο καθώς και η λειτουργική και πρωτότυπη ανθρωπιστική του δράση, είναι η μεγάλη παρακαταθήκη που μας άφησε.

Η μνήμη του τιμάται από την Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία την 1ην Ιανουαρίου. Από το 1081μ.Χ. ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως – Νέας Ρώμης Ιωάννης Μαυρόπους (ο από Ευχαΐτων) θέσπισε έναν κοινό εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Ιωάννη του Χρυσοστόμου και Γρηγορίου του Θεολόγου, στις 30 Ιανουαρίου, ως προστατών των γραμμάτων και της παιδείας.

Με σοφία, στο απολυτίκιο του αναφέρεται η φράση «… τα των ανθρώπων ήθη κατεκόσμησας…». Και ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, στον Επιτάφιο για τον καλό και Μέγα φίλο του Άγιο Βασίλειο, αποδίδει σ’ αυτόν, με την ποιητική και βαθιά στοχαστική ματιά του, το χαρακτηρισμό «παιδαγωγός της νεότητος»

Ο Μ. Βασίλειος, εκτός των άλλων θαυμάσιων και Θείας εμπνεύσεως έργων του, έγραψε και την εκτενή και κατανυκτική Θεία Λειτουργία, που, μετά την επικράτηση της συντομότερης Θείας Λειτουργίας του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τελείται 10 φορές το χρόνο:

την 1η Ιανουαρίου (όπου γιορτάζεται και η μνήμη του),

τις πρώτες πέντε Κυριακές της Μ. Τεσσαρακοστής,

τις παραμονές των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων,

την Μ. Πέμπτη και το Μ. Σάββατο.

(και η εικόνα και οι πληροφορίες είναι από αυτό

ΕΔΩ το σύνδεσμο.)
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Απ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από Admin Παρ Δεκ 17, 2010 4:04 pm

Με όσα διαβάσατε πριν είναι να απορεί κανείς πώς φτάσαμε σήμερα να εικονίζουμε τον άγιο Βασίλη παχουλό και ροδομάγουλο και να ταξιδεύει με έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι...

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ 31086574

Ο πραγματικός άγιος Βασίλης της δικής μας θρησκείας ήταν ένας άνθρωπος που έζησε ασκητικά, δηλαδή με ελάχιστα πράγματα και διαρκώς νηστεύοντας. Έζησε στη Μικρά Ασία και όχι σε κάποια χώρα του Βορρά και στη ζωή του το πιθανότερο είναι να μην είδε ποτέ τάρανδο!

Επίσης δε συνήθιζε να ανεβαίνει σε στέγες και να τρυπώνει από τις καμινάδες στα σπίτια. Βεβαίως αγαπούσε πολύ τα παιδιά αλλά και κάθε άνθρωπο που είχε ανάγκη και φρόντιζε να μοιράζει βοήθεια σε όλους τους φτωχούς.

Έτσι δημιουργήθηκε και η παράδοση πως κάθε Πρωτοχρονιά φέρνει δώρα στα παιδάκια. Όχι όμως με έλκηθρο, αλλά όπως λένε τα ελληνικά κάλαντα για τον άγιο Βασίλη:

"Άγιος Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία"!

κι όχι από καμία παγωμένη χώρα του Βορρά... Περισσότερο λοιπόν με τη δική μας παράδοση ταιριάζει η παρακάτω εικόνα από κάρτα:

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Hny0513

Με την έννοια πως αυτός ο άγιος Βασίλης μεταφέρει μόνος του τα δώρα. Αλλά και πάλι η κάπα με την άσπρη γούνα δεν έχει καμία σχέση με τον αληθινό άγιο της εκκλησίας μας.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη πως ο άγιος Βασίλης πέθανε μόλις 49 ετών, καμία σχέση με την αληθινή του εικόνα δεν έχουν και τα άσπρα μαλλιά και γένια.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Απ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από Admin Παρ Δεκ 17, 2010 4:10 pm

Από την άλλη όμως μεριά έχουμε όλοι μας οι σημερινοί άνθρωποι (και στην Ελλάδα) μεγαλώσει με τον άλλο άγιο Βασίλη:

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ A20jolly20christmas

Τον φανταζόμαστε πως ζει σε κάποιο σπίτι και όλο το χρόνο ετοιμάζει τα δώρα που θα φέρει στα παιδιά...

Αξίζει μάλιστα να προσέξουμε πως στην εικόνα αυτή τον δείχνουν με παντελόνι και πίσω του κρέμεται μια πράσινη κάπα...

Από το κείμενο που συνοδεύει την εικόνα βλέπουμε ότι πρόκειται για αγγλικής προέλευσης απόδοση του άγιου Βασίλη. Μα πουθενά δεν αναφέρει, να το υπογραμμίσουμε και αυτό, πως είναι ο άγιος Βασίλης. Και αν ήταν τρόπος να ρωτήσουμε εκείνον που έφτιαξε τη ζωγραφιά, μάλλον θα μας ρωτούσε με απορία ποιος είναι ο άγιος Βασίλης.

Από το κείμενο στη Βικιπαίδεια θα διαβάσατε κιόλας πως και το όνομά του στις άλλες χώρες είναι άλλο.

Μα και κάτι ακόμη. Μοιράζει τα δώρα στα παιδιά σε διάφορες ημερομηνίες. Όχι μόνο την Πρωτοχρονιά που εμείς περιμένουμε τον άγιο Βασίλη, γιατί εκείνη τη μέρα είναι η γιορτή του. Σε μερικές χώρες τα μοιράζει τα Χριστούγεννα και σε μερικές τα πάει από του αγίου Νικολάου, στις 6 δηλαδή Δεκεμβρίου...
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Απ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από Admin Παρ Δεκ 17, 2010 4:23 pm

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Ergdwn2

Μεγάλη συμμετοχή στο τι πιστεύουμε σήμερα για τον άγιο Βασίλη έχει και η τηλεόραση. Συχνά τις μέρες των Χριστουγέννων προβάλλει ταινίες και εκεί βλέπουμε και τους βοηθούς του αγίου Βασίλη, τα ξωτικά...

Φυσικά ούτε και αυτά έχουν καμία σχέση με τις δικές μας παραδόσεις και πολύ περισσότερο με τη θρησκεία μας.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Απ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από Admin Παρ Δεκ 17, 2010 4:31 pm

Είναι τελικά κακό που πιστεύουμε για τον άγιο Βασίλη τόσο μπερδεμένα πράγματα;

Ειλικρινά δεν είναι εύκολη η απάντηση. Όπως δεν είναι εύκολο να λες τι είναι καλό και τι κακό.

Προσωπικά όμως, μια και μεγάλωσα κι εγώ με τον άγιο Βασίλη, και τραγούδησα όλα τα σχετικά τραγουδάκια, και τον είδα σε ζωγραφιές, και φυσικά πήρα και τα δώρα μου σαν παιδί από τον άγιο Βασίλη, θα μου κακοφαινόταν πολύ να τον καταργήσουμε.

Όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για μας τους μεγάλους είναι μια παρηγοριά να υπάρχει ο άγιος Βασίλης, και ας φοράει κόκκινα, ή μπλε, ή πράσινα...

Ας ταξιδεύει όπως θέλει. Και ας ζει σε όποια χώρα του αρέσει.

Το σημαντικό είναι το μήνυμα της αγάπης που κουβαλάει και της ελπίδας πως κάποιος νοιάζεται για όλα τα παιδιά του κόσμου. Και τρέχει αυτές τις μέρες, τις μέρες της γιορτής, να φέρει ακόμη και στο πιο φτωχό παιδάκι, ένα δωράκι...

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Xmas8
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Απ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από Admin Παρ Δεκ 17, 2010 4:35 pm

Με όλα αυτά που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τον άγιο Βασίλη, έχει πια επικρατήσει να του γράφουν και γράμματα τα παιδιά και να του ζητάνε το δώρο που θέλουν. Ταυτόχρονα τον διαβεβαιώνουν πως όλη τη χρονιά ήταν καλά παιδιά! καθώς θεωρείται προϋπόθεση η καλή τους συμπεριφορά για να τους φέρει δώρο.

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Santa1024x678
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Απ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από μπιμπι μπο Παρ Δεκ 17, 2010 10:39 pm

οοοοοοοοο!!!!!!!!! Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ 392476 που τα ξερετε ολα αυτα κυρια||?????????
μπιμπι μπο
μπιμπι μπο

Αριθμός μηνυμάτων : 75
Ημερομηνία εγγραφής : 09/12/2010
Ηλικία : 43
Τόπος : ηγουμενιτσα

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Απ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από Admin Σαβ Δεκ 18, 2010 12:21 am

Για τον άγιο Βασίλη; Χμ... έχουμε παλιές γνωριμίες.

Όταν ήμουν παιδί, και πριν ακόμη αρχίσω να μιλάω με τα έλατα... ο άγιος Βασίλης ήταν που ξυπνούσε μέσα μου τη μαγεία των Χριστουγέννων. Ακόμη θυμάμαι την πρώτη φορά που με επισκέφθηκε. Και ξύπνησα το πρωί, πρέπει να ήμουν τότε τριών χρονών, και βρήκα από το κρεβάτι μου ως πέρα στην εξώπορτα του σπιτιού έναν ολόκληρο στρατό παιγνίδια.

Δυστυχώς όμως το θυμάται το περιστατικό και η μαμά μου. Και έχει να με πειράζει πως παρά τα τόσα παιγνίδια διαμαρτυρήθηκα απογοητευμένη:

- Μόνο ατά μου έφελε;

Να όμως που η γιαγιά μου είχε φέρει κι αυτή κάποιο παιγνιδάκι, κάποιο μικρό και φτηνό παιγνιδάκι. Και για να μη μας ανησυχήσει το άφησε στο χαλάκι της εισόδου. Σαν ανοίξαμε λοιπόν την πόρτα και είδα ένα ακόμη παιγνιδάκι χοροπήδαγα λέει η μαμά μου κατευχαριστημένη που ο άγιος (έτσι νόμιζα) μου είχε αφήσει και κάτι ακόμη. Και μόνο με αυτό το παιγνίδι έπαιζα όλη μέρα.

Από τότε μου έμεινε η συνήθεια να μη δίνω σημασία μία στα δώρα που γίνονται από συνήθεια ή και ... υποχρέωση. Αλλά ευχαριστιέμαι όσο τίποτε τα μικρά δωράκια - έκπληξη που προσφέρονται από αγάπη και μόνο από αγάπη.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Απ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από μπιμπι μπο Κυρ Δεκ 19, 2010 12:09 am

φανταζομαι το δώρο αυτο ηταν μια κουκλιτσα!!!!εεεεε?????
μπιμπι μπο
μπιμπι μπο

Αριθμός μηνυμάτων : 75
Ημερομηνία εγγραφής : 09/12/2010
Ηλικία : 43
Τόπος : ηγουμενιτσα

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Απ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από μπιμπι μπο Κυρ Δεκ 19, 2010 12:11 am

δεν σημασια το παιχνιδι αλλα η αξια του!!!!!
μπιμπι μπο
μπιμπι μπο

Αριθμός μηνυμάτων : 75
Ημερομηνία εγγραφής : 09/12/2010
Ηλικία : 43
Τόπος : ηγουμενιτσα

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Απ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από Admin Κυρ Δεκ 19, 2010 12:51 am

Μου βάζεις δύσκολα... δε νομίζω όμως ότι ήταν κουκλίτσα. Κάτι για ραπτομηχανή θυμάμαι... μια μικρούλα ψεύτικη ραπτομηχανή!!!
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Απ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από Admin Δευ Δεκ 20, 2010 7:28 pm

Βρισκόμαστε πια στη σελίδα 2 του θέματος. Μην ξεχνάτε ότι για να δείτε τη σελίδα 1 και τις κάρτες που έχουμε ανεβάσει εκεί, πρέπει να πάτε ή πάνω δεξιά (λίγο κάτω από τον τίτλο του θέματος) ή κάτω και δεξιά. Θα βρείτε εκεί τη λέξη σελίδα και θα διαλέξετε το κουτάκι της σελίδας που θέλετε να δείτε.

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ 14580891

Κι εδώ έχουμε έναν ακόμη άγιο Βασίλη σε κάρτα. Τον εμφανίζει πάνω στη στέγη, φορτωμένο με παιχνίδια και έτοιμον να κατεβεί από το τζάκι!!!

Τριγύρω φυσικά τα πάντα είναι χιονισμένα...

Πώς τώρα θα κατεβεί ο άγιος Βασίλης από το τζάκι που λογικά είναι αναμμένο; Αααααα! Οι άγιοι όλα τα μπορούν! Και ειδικά ο άγιος Βασίλης που πρέπει τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς να χαρίσει ευτυχία σε κάθε παιδάκι!
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Απ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από Admin Δευ Δεκ 20, 2010 7:58 pm

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ 8279

Να και ένας μικρούλης άγιος Βασίλης. Που μπαίνει και βγαίνει στην καμινάδα.

Προλαβαίνει άραγε να αφήσει παιγνιδάκια;

Πάντως όπως βλέπετε δεν ξεχνά να πάρει το σάκο μαζί του! Και νομίζω πως όταν βγαίνει ο σάκος είναι λίγο πιο ξεφούσκωτος!!!
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Απ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από Admin Δευ Δεκ 20, 2010 8:06 pm

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Bild005b

Κι εδώ η άφιξη!!!

Τώρα, σύμφωνα με την παράδοση, ή θα τρέξει να αφήσει τα δώρα κάτω από το δέντρο ή να γεμίσει τις κάλτσες που έχουν κρεμάσει τα παιδιά...

εκτός και...
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Empty Απ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση από Admin Δευ Δεκ 20, 2010 8:11 pm

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Xmas24

Έκπληξη! Κι όχι και τόσο ευχάριστη... Βλέπετε τι κρατάει το δεύτερο πιτσιρίκι;

Σκούρα τα πράγματα για το καλό μας γεροντάκι.

Και βλέπω να αδειάζει όλο το σάκο εδώ για να γλιτώσει!!!

Εκτός και είναι νεροπίστολο...
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης